2018/07/23

Miten tunnistan ovulaation kehossani?

Ennen esikoistani en koskaan tunnistanut ovulaatiota. Raskauden jälkeen olen alkanut tunnistaa sen. Nyt etenkin, kun yritystä kestänyt pian vuoden ja testejä on tullut tehtyä, osaan huomata, milloin alan tekemään ovulaatiotestejä.

Mistä sen sitten itse tunnistan?

1. Muutama päivä ennen ovulaatiota alavatsaani ja etenkin munasarjojani ja kohdunaluetta alkaa vihlomaan. Usein kovimmat kipuilut ja jomotukset ajoittuvat iltaan/yöhön ja saatan heräilläkin kipuun. Välillä kipu voi olla kovakin. (= munarakkula kasvaa/valmistautuu irtoamiseen?) Tässä vaiheessa ovisviivat ovat usein jo suhteellisen tummia, mutta ei plussia.
2. Juuri päivä pari ennen ovisplussaa alkaa melko runsas läpinäkyvä vuoto. Tämä kyseinen vuoto on luonnon järjestämä ja helpottaa yhdyntää sekä siittiöiden etenemistä.
3. Kipuilua ja vihlontaa kestää sinne saakka, kunnes munarakkula on irronnut. Joskus myös munasarja jää vihloittelemaan pariksi päiväksi ovulaation jälkeen.
4. Itselläni tulee usein myös plussanaikoihin raskausmaisia oireita, kuten pahaa oloa, maitoa rinnoista, rinnat kipeytyvät jne.
5. Pian oireiden alettua olenkin saanut plussan ovulaatiotestiin ja näin ovulaatio tapahtuu sen jälkeen. Oireet myös vähenevät ja kosteus vähenee.

Itse en ole huomannut juurikaan kasvavaa halukkuutta ovulaation aikaan, vaikka monet siitä puhuvatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti