2018/09/23

Kp 16 ja jätin terolutit ottamatta

Tänään on siis kiertopäivä 16 ja eilen olisi kuulunut ottaa ensimmäinen terolut-lääke tässä kierrossa. Tein eilenkin ovulaatiotestit, koska minulla on ollut vatsavihlontoja ja runsaampaa vv, jotka viittaisivat lähestyvään ovulaatioon. Testi oli vielä juuri ennen kuin yleensä ottaisin terolutin hyvin tumma, joten päätin olla ottamatta teroluteja tässä kierrossa. Oikeastaan päätin, etten ota niitä enää kun vasta sitten, jos kiertoni venyy todella pitkäksi taas. Minulla ei ole ollut aikaisemmin ongelmaa siis itse ovuloinnin suhteen vaan ainoastaan kiertojen pituuden kanssa.

Tänään viiva on vielä hieman eilistäkin tummempi ja tämä on aiempien kokemuksien perusteella (onhan tässä jo tullut vuosi testailtua) merkki siitä, että ovulaatioplussa tulisi huomenna tai jo jopa tänään illalla. Veikkaisin, että ovuloin tässä kierrossa kp 18. Se on jo reilusti aikaisemmin kuin viime kierrossa.

Tein taas testin vuoksi myös kiinasta tilantun testin, joka näkyy vasemmassa kuvassa markettitestin yläpuolella. Kiinatesti antoi edelleen samaa viivaa kuin kierron jokaisena päivänä. Voisi sanoa, että ne on aivan turhia. Sitten kun saan markettitestillä plussan, niin aion kokeilla, antaako tuollainen kiinatesti edelleen samaa haaleaa viivaa.

Enää en siis tiedä, estikö terolutit viime kierrossani ovulaation kokonaan tapahtumasta vai huijasivatko nuo kiinatestit siis vain minua ja ovulaatio oikeasti tapahtuikin. Tein viime kierrossa ainoastaan noita kiinatestejä ja ne eivät koskaan olleet tummempia kuin tuossa kuvassa tekemäni kiinatesti. Todella huonot kokemukset minulla siis niistä. Jatkossa maksan mieluusti hieman enemmän siitä, ettei tarvitse arvuutella ja tehdä turhaan testejä, jotka eivät edes pidä paikkaansa!

Minä todellakin toivon, että viime kierrossa otetut terolutit olisivat todellakin näin paljon lyhentäneet kiertoani. Kumpa se ovulaatioplussa pärähtäisi huomenna. Silloin kiertoni kestäisi noin 31 päivää, mikä on itselleni kyllä todella lyhyt/hyvä. Niin lyhyttä kiertoa minulla ei olekaan ollut aikoihin.

Edelleenkään en löydä teroluteista mitään faktatietoa netistä vaan tiedot jakaantuu todella paljon kahtia; osa sanoo, ettei terolutit vaikuta ovulaatioon tai estä sitä, mutta puolet sanoo, että terolutit paksuntavat kohdun limakalvoa (mikä tapahtuu yleensä ovulaation jälkeen) ja saavat kehon luulemaan, että ovulaatio oli jo ja näin, jos ovulaatio ei ole ehtinyt tulla ennen niiden aloitusta, niin se jää kokonaan tulematta. Jotkut sanovat myös, että mikäli raskaaksi haluaa ja niitä syö, niin ne tulisi aloittaa vasta muutama päivä ovulaation jälkeen. Ihmettelen vain, miksi niitä edes tarvitsisi sitten syödä? Itse en nyt jaksa miettiä enää, joten en syö niitä kun vasta siinä tapauksessa, jos kierto alkaa taas venymään lähemmäksi 40 pääivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti