2018/03/20

Yk 4 ja viimeviikkoinen gynekäynti

Meillä on nyt tosiaan menossa neljäs varsinainen yrityskierros. Tähän saakka kierrot ovat olleet vaihtelevasti noin 34-38 päivän pituisia (ennen raskautta ne olivat aina noin 30 päivän mittaisia).

Aikaisemmin olen muutamassa kierrossa tikutellut ovista ja olen niitä bongannutkin noin + 20 päivillä, mutta en ole yrityksistä huolimatta raskautunut.

Tällä hetkellä on tosiaan neljäs yrityskierto menossa ja kiertopäivä on jo niinkin paljon kuin 52 eli todella sekaisin kylläkin omat hormonit. Tietenkin painoakin on tullut synnytyksen jälkeen jonkin verran lisää plus kaikki muut tekijät, jotka voivat vaikuttaa kiertoon ja samalla raskautumiseen.

Olin tosiaankin jo luovuttanut tämän kierron suhteen, kun tuossa kp 45 alkoi melko kovat alavatsa- ja etenkin munasarjasäryt. Pisti aika kovaakin ajoittain, mutta kuukautiset eivät alkaneet kuitenkaan. Päätin tehdä ovulaatiotestin ja viiva oli aika tummahko, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi tumma. Mietin, voisiko kivut kieliä menneestä/tulevasta ovulaatiosta vai olla jotain muuta.

Kp 46 sain ovulaatiotestiin jo lähes yhtä tumman viivan kontrolliviivan kanssa (vasen reuna oli ehkä jopa kontrolliviivaa tummempi). En ole koskaan oikeastaan onnistunut testaamaan tuosta tummempaa viivaa, joten aloin ajatella, voisiko ovulaatio todellakin olla vasta nyt?


Kivut olivat myös pahimpia tuona kyseisenä päivänä sekä 1-2 seuraavana päivänä. Muita mahdollisia ovulaatio-oireita oli paksu, läpikuultava valkovuoto. Sellaista en ole mielestäni vielä edellisissä kierroissa edes huomannut.



Seuraavana päivänä (kp 47) viiva oli jo haaleampi, eli ei ainakaan ole tummenemassa enempää. Minulla alkoi tulla kuumeista oloa ja vatsakipu säilyi todella kovana ja heijasteli alaselkään. Myöskin edellisen päivän yhdyntäkivut (kohdun arkuus?) mietitytti ja soitin ystävieni patistamana itselleni yksityisen gyneajan seuraavalle aamulle.

Perjantaina, 16.3.18, ovisviiva oli jo todella paljon haalistunut. Minulla oli hyvin varhainen aika ja jännitin todella paljon tutkimusta. Mietin, selviääkö jotain lapsettomuuteen viittaavaa ja mitä jos minulla on joku ärhäkkä kohtutulehdus tms?

Gyne otti ensin papanäytteen, kokeili aristaako kohtu ja lopulta myös ultrasi munasarjat ja kohdun. Kohtu oli siisti ja sen limakalvo oli hienon paksu (9 mm). Oikeassa munasarjassa oli suuria rakkuloita, mutta niiden gyne vakuutti olevan hyvä asia. Seassa näkyi myös ihan vähän rihmastoa(?), mutta myöskään siitä hän ei ollut lainkaan huolissaan.

Vasemmassa munasarjassa sen sijaan näkyi rakkuloiden seassa selkeä musta repalainen ja suurehko alue, josta munasolu oli irronnut ja alueen vierellä näkyi mustana alueena nestettä, jota ovulaation seurauksena oli valunut (vesi esittäytyi ultrakuvassa samanlaisena, kuin lapsivesi raskausaikana). Ovulaatio oli siis tapahtunut juuri! Luultavasti kivut olivatkin johtuneet vain siitä.

Olin niin onnellinen ja helpottunut tuon gynekäynnin jälkeen. Jännitys nousi taas pintaan, kun tajusin, että olemme nyt onnistuneet yrittämäänkin juuri ovulaation ympärillä. Taas saa jännäillä muutaman viikon ennen kun voi tehdeä raskaustestin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti