2020/01/21

Ristiäiset

Meillä oli viikonloppuna viimein ristiäiset ja vauvamme sai nimen. Nimeä en tosin blogissa paljasta, mutta olemme kuitenkin tyytyväisiä nimeen. Meillä oli lähemmäs 40 vierasta ja muutama lapsivieras myös.

Toimitus oli kaunis ja onnistunut. Vauva oli koko kirkkoajan hiljaa ja tyytyväinen. Hän ei herännyt itkemään edes kastamisen aikana. Kaikki olivat yllättyneitä hänen rauhallisuudestaan. Muutenkin kaikki meni hyvin, vaikka esikoinen olikin vähän levoton, eikä viihtynyt ensinnäkään kirkossa ja juoksenteli muutenkin jatkuvasti kaikkialle. Onneksi sukulaiset olivat ihania ja auttoivat hänen kaitsimisessaan. Vauvakin kiersi sylistä syliin.

Tarjoiltavaa oli ihan tarpeeksi. Suolaiset menivät tosin taas nopeasti eikä kaikkia varmaan ehtineet maistaa kaikkea. Meillä oli tarjoiltavana kaksi voileipäkakkua, jotka perheeni teki, kaksi kakkua, joista toisessa oli vauvasta syötävä valokuva ja toinen oli koristelemani kakku, jossa oli vauvan nimi, tekemiäni mansikkaruutuja, äitini tekemä kinkkupiirakka, kolmea erilaista pikkupizzaa, prinsessakeksejä, marenkeja, limua, mehua ja kahvia. Kaikki tarjoiltavat saivat valtavasti kehuja.

Hieman oli hankaluuksia mm. invataksin kanssa sekä kahvinkeittimen, joka keitti vain laihaa kahvia. Onneksi niistäkin kuitenkin selvittiin.

Ristiäiset olivat kaiken kaikkiaan hyvin onnistuneet ja niistä jäi kaunis muisto. Kummeja oli jopa viisi ja hekin vaikuttivat olevan ylpeitä roolistaan. Nimi sai paljon kehuja vielä jälkikäteenkin.

Lahjojakin oli aika paljon. Vauva sai mm. hopeisen valokuvakehyksen, hopeisen pankin, vaatteita, pehmoleluja, imeskeltäviä leluja, kirjoja, taulun, kukkia, rahaa, astiaston ja muuta pientä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti