2019/02/04

Ovulaatio ja alkoholi

Juon alkoholia noin muutaman kerran vuodessa, kun näen ystäviä ja lapsi on hoidossa. Tässä kierrossa ovulaationi olikin ajoissa ja tuli monta päivää aikaisemmin kuin olin edes osannut ennustaa. Sain ovulaatioplussan sinä aamuna, kun lähdin illalla juhlimaan.

Yritin lukea asiasta netistä siinä mielessä, että voisiko alkoholi kokonaan estää ovulaation tapahtumisen. En löytänyt mitään faktatietoa asiasta tai mitään tukevaa lähdetietoa asiaan. Ainakin sitä sanottiin, että alkoholi voi estää kiinnittymisen tai irrottaa juuri kiinnittyneen munasolun. Aivan selvää tietoa en löytänyt siitä, että se estäisi kokonaan ovulaation tapahtumisen. Jotkut sanovat, että se voi estää joillakin ovulaation ja joillakin ei. Jää siis ihmisen omalle vastuulle päättää, ottaako riskin vai ei.

Olemme yrittäneet nyt jo puolitoistavuotta, joten en tahdo täysin rajoittaa elämistäni tämän takia. Silloin kun yritimme esikoistamme, niin jätin samantien alkoholin kokonaan, mutta tulinkin samantien raskaaksi. Nyt yritystä on sen verran kauan takana, etten jaksa elää täysin yrittämisen armoilla, kun ei ole mitään takeita siitä, että edes raskautuisin tämän vuoden puolella; jos koskaan! Tietenkään en juo alkoholia kiinnittymisen aikaan/jälkeen tai ainakaan enää loppukierrossa muutenkaan, mutta etenkin ennen ovulaatiota en ota asiasta paineita. Juon niin harvoin, että en usko sen kuitenkaan vaikuttavan yksinään tähän asiaan. Tietenkään ei ole hyvä lasta yrittäessä juoda säännöllisesti alkoholia. Ei se ainakaan edesauta raskautumista.

Jotkut tulevat raskaaksi yhden kerran "kännipanoistakin", joten eipä se alkoholi varmaan aina estä raskautumista. Tämäkin oli muutenkin vain yksi kierto näiden monien monien kiertojeni joukosta ja ainakin sain vähän muuta ajateltavaa. Minulla oli hauskaa. Ei sillä, etteikö hauskaa olisi ilman alkoholiakin - tietenkin on ja yleensä hauskempaakin, mutta sallinen tämän juhlimisen nyt itselleni. Jatkoimme kuitenkin heti seuraavana päivänä taas parempia elintapojamme; terveellistä kotiruokaa, vitamiineja ja perus päivärytmiämme.

Ei tuon yrittämisen pitäisi kuitenkaan antaa liikaa hallita elämää. Jos se alkaa vaikuttaa kaikkeen ja hallitsee jokaista osa-aluetta elämässä, niin siitä tulee vaan stressaavampi ja vaikeampi asia ja tuskin se raskautuminen sillä stressillä ja ahdistuksella ainakaan helpottuu. Itse kaipaan joskus irtiottoja arjesta.

En edes tiedä miksi mietin tätä niin paljon. Tämä oli viimeinen kierto, ennen kuin päätämme jatkosta ja hoidoista. Ehkä sen takia mietin paljon, estyikö ovulaationi nyt juomiseni takia. Launtai-aamuna sain ovulaatioplussan ja sunnuntaina testi oli jo negatiivinen, eli joko se tapahtui la-su tai sitten se ei koskaan irronnutkaan lh-huipusta huolimatta. Sitä en nyt voi tietää varmaksi. Kymmenen päivän päästä sen taas näkee, tapahtuiko sielä kehossa mitään vai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti