2018/08/06

Dpo 13 -> kp 1

Niinhän siinä taas "suprise suprise" kävi, että kuukautiset ne sieltä alkoivat. Loppua kohden aloin olla jo aika varmakin raskausmahdollisuudesta, kun oli kaikkia "oireita" (kuten rinnat kipeät ja turvonneet, haistoin paremmin kaiken, oksettavaa oloa etenkin aamuisin jne). Testejäkin sain taas kulumaan. Nyt olen tehnyt päätöksen, etten enää luota yhteenkään oireeseen vaan ainoastaan plussatestiin! Toinen asia on, etten saa tehdä enää turhaan testejä ennen kuukautisten myöhästymistä, koska ne ainoastaan hajottavat minut.

Tässä vähän faktoja menneestä kierrostani:

- kierto oli raskautumiseen tarpeeksi "lyhyt" (noin 36 päivää, kun aiemmin ollut ~ 40-70)
- ovulaatio todistetusti tapahtui ja ilmeni kehossani voimakkain oirein ja testissä selkänä plussana
- yhdyntöjä oli tarpeeksi paljon ja ympäri ovulaatiota
- ruokavalioni uusiutui, söin vitamiineja ja taisinpa jopa hoikistuakin hieman
- luteaalivaihe oli riittävän pitkä (n. 13 päivää aikaisemman 10-11 sijaan)
- kovat kuukautiskivut aikaisempien lähes kivuttomien kuukautisten jälkeen

Mietin vain miksi miksi ja miksi mitään ei tapahdu! Onko kehoni jatkuvasti niin pahassa stressitilassa, ettei hedelmöitys onnistu? Yksi lapsi ollaan jo saatu, joten jotenkin meidän kehojen täytyy toimia, mutta onko jotain muuttunut? Yleisin kaikkialla mainittu syy; ikä. Ei, olin viimeksi raskautuessani 23-vuotias ja nyt 25. En usko, että ikäni vielä vaikuttaa asiaan näin.

Toisaalta kiertoni oli jo aiempia lyhempi, luteaalivaihe pidempi ja ovulaatiotestin plussa vahvempi. Alkaakohan kehoni hiljalleen palautua synnytyksestä vai alkaakohan uusi ruokavalio tepsimään? Kuvittelenko vain?

Mietinnät sikseen. Aion huomenna hakea terolutit. Olen kuullut, että ne ovat joitain auttaneet epäsäännöllisten kiertojen sekä pcos:n kanssa.

Lisäksi sain vinkin hakea apteekista Donaferty-valmistetta. Apteekin sivuilla sanotaan tuotteesta näin:

"Ravintolisä raskautta suunnitteleville ja raskauden ensi viikoille. Donaferty sisältää myo-inositolia, D-chiro-inositolia ja foolihappoa (B9-vitamiini). Käytä valmistetta ravinnon lisänä edellä mainittujen ravintoaineiden kasvaneeseen tarpeeseen. Folaatti eli foolihappo tukee solujen aineenvaihduntaa ja punasolujen tuotantoa. Folaatti edistää raskauden aikaista kudosten kasvua. Äidin alhainen folaattiarvo (veren folaattipitoisuus) lisää sikiön hermostoputken kehityshäiriöiden (selkärankahalkio) riskiä. Ravintolisä."

Olen kuullut kyseisestä valmisteesta niin paljon hyvää, että pakkohan sitä on testata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti