2019/10/28

37. raskausviikon maha

Nyt on rv 36+4 eli jo 37. raskausviikko käynnissä. Torstaina vauva on jo täysaikainen! En silti osaa sanoa, onko tämä loppu tähän mennessä mennyt nopeasti vai hitaasti.

Vatsa on jo iso ja yöt tukalia. Mulla on muutenkin yliliikkuvatta nivelissä ja ne menee helposti pois sijoiltaan, niin nyt jokainen kääntyminen sängyssä, sängystä nouseminen jne. paukauttaa alaselän nikamat oikein äänen kera. Se tunne on aivan kamala ja tekee kipeää. Muutenkin kaikkiin niveliin sattuu ja kääntyminen/nukkuminen on kamalaa.

Lisäksi nenä on alkanut nyt lopussa vuotamaan verta todella usein ja paljon. Jatkuva pissahätä, sydän muljuilee, turvotusta ja muutenkin sellainen olo, että haluaisi jo oman vartalon takaisin.

Mulla on todella jännittynyt olo, koska mulla on huomenna aamulla aikaisin aika äitiyspoliklinikalla aika, jossa katsotaan vauvan asento ja mahdollisesti yritetään kääntää vauvaa. Nyt tuntuu, että vauva saattaisi olla kääntynyt, koska se tuttu paineen tunne on tullut takaisin alapäähän, tuntuu, että vauvan pää nousisi välillä tuolla ihan alhaalla ja peppukin tuntuisi nousevan välillä ylävatsalla. En silti uskalla liikaa toivoa sitä todeksi, jos vauva onkin vaikka perätilassa ja tulkitsin väärin tai jopa poikittain edelleen. Huomenna se selivää!

2 kommenttia:

  1. Siellä alkaa olemaan tosi jännät paikat! Jännittää ihan sinun puolesta, että koska neiti päättää tulla :D Edelleen peukut pystyssä, että hän siellä olisi kääntynyt ylösalaisin. Tsemppiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ♥ Kyllä alkaa olla kamalan jännät päivät käsillä!

      Poista