2019/10/22

Sairaalakassin sisältö


Nyt kun on ollut paljon jo mietinnässä itse synnytys, on mietitty synnytystapaa, on pelkoa sektiosta ja siitä, ettei vauva kääntyisi raivotarjontaan ja lisäksi mulla tuli tänään eka kipeä supistuskin pyykkien laiton jälkeen, niin päätin vihdoin pakata sairaalakassin loppuun saakka. Kuvassa myös miehen pakkaama "sairaala"reppu, jonka sisällöstä kerron myös lyhyesti.

Lista voi tuntua hieman pitkältä ja osa jonkun mielestä turhaltakin, mutta sanottakoon, että kokemuksesta olen todennut nämä asiat sellaisiksi, jotka haluan nyt myös mukaan.

Mitä pakkaan itselleni?


- imetysliivit (viimeksi mulla oli mukana liian pienet ja harmitti, kun ei ollut mitään rintsioita, mitä olisin voinut käyttää sairaalassa)
- pitkä yömekko (käytin viimeksi vain sairaalan napillisia "mekkoja", koska niissä oli helppo myös imettää, mutta haluan silti oman yökkärin varalta mukaan)
- legginsit, löysä mekko, alushousut ja sukat kotiinlähtöä varten (käytin viimeksikin sairaalassa vain heidän mekkoja, alushousuja, sukkia yms)
- villasukat (vauva syntyy marraskuussa, joten varpaita saattaa palella)
- crocsit (aivan ehdoton! helpotti niin paljon sairaalassa kulkemista, kun piti hakea ruokaa ja muutenkin)
- hiusharja, hammasharja, dödö (hajusteeton, jotta vauva haistaisi minun/maidon tuoksun), pieni shampoo, hoitosuihke hiuksille, pari huulirasvaa (ehdoton, koska huulet olivat niin kuivat koko ajan sairaalassa), nännivoide (vaikka sitäkin kyllä sai sairaalassa), ponnareita ja pinnejä
- pari pillimehua
- karkkipussi
- neuvolakortti

Tähän on tulossa myöhemmin vielä:
- kännykkä + laturi
- nappikuulokkeet
- ehkä joku vesipullo tms?
- hammastahna

Mitä otan mukaan vauvalle?


- 50 cm kokoinen metsolan vaaleapunainen body
- 50 cm mini rodinin legsut
- 56 cm kaikon body
- 56 cm metsolan frillalegsut
- kahdet pienet sukat
- kolmet erilaiset raapimisenestotumput
- kaksi pääpantaa
- harso
- liivisuojat (nämä tosiaan enemmänkin itselleni imetystä varten)
- unipussi, jos se rauhoittaisi vauvaa unille
- ohut kypärämyssy
- merinopipo kokoa xxxs
- pienet villasukat
- pienet merinotumput käsiin
- villa-asu

Lisäksi miehen pakkaamassa repussa on hänen vaihtopaita, parit vaihtoalushousut, vaihtosukat, collarit (nämä olisi kuulemma olleet ihan huiput viimeksi, kun helppo vetää jalkaan jne), videokamera ja hygieniatarvikkeita (hammasharja, shampoo, dödö jne).

Loppuun vielä, mitä olen laittanut jo esikoisen hoitajaa (minun äiti, miehen isä tai minun mummi) varten valmiiksi sitten, kun hän tulee synnytyksen alkaessa hakemaan esikoisen hoitoon.

Esikoisen hoitokassissa on
- vaihtopaitoja
- vaihtohousuja
- yöasu
- pastilleja

Sinne tulee aivan lopuksi vielä:
- lempi yölelu
- ruokakauluri
- nokkamuki
- pari tuttia (käyttää vielä öisin...)
- hammasharja+tahna

Lisäksi hoitaja ottaa mukaansa kuvassa näkyvän vaippasäkin ja vauvan kaukalon (jossa jo valmiiksi kevyt toppapussi). Tarkoitus olisi näiden lisäksi muistaa silloin vielä pakata mukaan kaikki ulkoiluvaatteet ja ottaa peitto mukaan. Matkasänky ja rattaat laitetaan myös patjoineen johonkin valmiiksi, että senkin saa mukaan samalla kertaa.

Kotiin olen ostanut valmiiksi mm. isoja siteitä jälkivuotoa varten, muutaman korvikepurkin ja leiponut pakkaseen mokkapaloja vieraita varten.

Huh, jotenkin nyt kun odottaa toista lasta, niin tuntuu olevan kamalan paljon muistettavaa! Onneksi laitoin jo lapulle jääkaapin oveen kaikki ne asiat, mitkä pitää osata ja muistaa sitten h-hetkellä pakata mukaan. Siinä hetkessä ei välttämättä muuten muistaisikaan.

3 kommenttia:

 1. Sopivan yksinkertaista! Jotkut kun raahaa mukaan puoliomaisuutta, mitä nyt listoja olen seuraillut :D Mulla tulee olemaan aika samat, mutta omia vaatteita en aio imetysliivejä lukuun ottamatta ottaa, enkä ota vauvalle mitään. Vauvan ja omat kotiutumisvaatteet pakkaan erikseen, mies saa ne sitten tuoda jälkeen kun lähtö on lähellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse huomasin viimeksi synnytyksessä, että helposti tuli otettua turhaakin kamaa mukaan :D Koitan nyt ottaa vaan ne oikeasti tarpeelliset asiat, vaikka silti joku saattaa jäädä ihan turhaksi.

   Tuo on myös todella hyvä idea! Me varmaan mennään tuonne yhdessä ja lähdetään yhdessä, niin ei mies varmaan käy lainkaan kotona välissä :D Joku sukulainen sitten hakee meidät taas.

   Poista
 2. Olen kyllä samaa mieltä siitä, että mukavuus ensin. Sairaalassa saatta joutua viettämään pidemmänkin aikaa, jos tulee komplikaatioita. Esikoiseni syntymä sujui mukavasti, mutta opin siitä, että viihtyvyys tekee sairaalassa vietetystä ajasta paljon mukavamman. Oli myös mahtavaa, että sairaalassa kalusteet, esimerkiksi yöpöytä, on liikuteltavissa.

  https://www.laakintavaline.fi/sairaalat

  VastaaPoista