2018/11/08

Ensimmäinen perhesuunnittelu-käynti ja jatko

Noniin, nyt on ensimmäinen perhesuunnittelukäynti takana ja homma saatu ns. "käyntiin". Olimme mieheni kanssa molemmat terveydenhoitajan vastaanotolla, joka kyseli tarkkaan erilaisia kysymyksiä meiltä molemmilta, kuten kuukautiskierrosta, paino ja pituus, milloin murrosikä alkanut, päihteenkäyttö, missä iässä harrastanut ensimmäistä kertaa seksiä jne. Monesti hän myös toisti, että olemme vielä niin nuoria ja ei ole kiirettä ja kun meillä on jo yksi lapsi. Hän kylläkin tarkensi tuolla nuoruudella sitä, että munasolujen/sperman pitäisi siis vielä olla ihan "tuoreita" ja ei sen puoleen kiire.

Seuraava askel on nyt se, että minä menen mahdollisimman pian (huomenna jo) antamaan labra- ja virtsanäytteet. Onneksi niihin on jo tottunut viime raskaudessa ja muutenkin tässä vuoden aikana. Niistä tutkitaan vissiin aika montaakin eri asiaa, mutta ainakin kilpirauhasen toimintaa selvitetään. Kilpirauhasen vajaatoiminta voi ilmetä mm. väsymyksenä, hiusten lähtönä ja painon muutoksina. Itselläni ollut noista nyt kaikkea. Mikäli siinä olisi jotain häikkää, niin sitten se hoidettaisi ihan vain siihen tarkoitetulla lääkityksellä.

Noiden testejen valmistumisessa menee kolmisen päivää, joten parempi hoitaa ne heti alta. Seuraavaksi meille varattiinkin jo samalla yhteinen lääkärikäynti kahden viikon päähän (normaalisti jono on kuulemma kuukauden, mutta nyt poikkeuksellisesti enemmän aikoja), jossa mitä ilmeisimmin käydään noita tuloksia läpi ja lääkäri tekee minulle sisätutkimuksen, mieheltä lähinnä kyselee lisää kysymyksiä ja saattaa tutkia kivekset läpi. Muuten olisi otettu myös papa, mutta se minulta otettiin juuri keväällä. Siitä minun täytyy vain tulostaa käynnille mukaan kertomus.

Lääkäri sitten antaa mahdollisesti lähetteen miehelle sperma-analyysiin. Molemmilta myös katsotaan sukupuolitautitestit, vaikka olemmekin vakituisessa parisuhteessa. Ne kuulemma katsotaan silti aina.

Kun testit ja muut ovat läpi, niin katsotaan, millaista hoitoa mahdollisesti tarvitsisimme tai sitten joissain tapauksissa ei edes löydetä mitään selittävää tekijää. Joka tapauksessa saimme neuvoksi jatkossa harrastaa seksiä kierron aikana aina joka toinen päivä (maks. kolmen päivän välein). Mikäli harrastaa liian usein, niin spermassa ei ehdi olla niin hyviä siittiöitä ja jos ne taas muhivat kasseissa parikin viikkoa, niin niiden laatu ei myöskään ole enää niin hyvää. Käyttiköhän hoitaja jopa sanaa "laiskistuneita". Kuulemma monesti pariskunnat tekevät virheen, että ajoittavat yhdynnät väärin.

Nyt vielä tiivistetysti meidän jatko:

1. Terveydenhoitajan haastattelu ja ns. alkukatsaus perhesuunnitteluneuvolassa
2. Minun labra- ja virstakokeet
3. Yhteinen lääkärikäynti sis. sisätutkimuksen ja mahd. lähetteet
4, Sperma-analyysi ja kokeet miehelle
5. Suunnitelma mahdollisista hoidoista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti