2018/11/04

Vaikeinta on "olla yrittämättä"

"Pilaat tuolla stressaamisella mahdollisuutesi tulla raskaaksi!" "Kokeilepa hetki olla yrittämättä, niin varmasti raskaudut!" "Tuo jatkuva yrittäminen on pilannu sen, ettet tule raskaaksi" "Teillähän kärsii seksihalutkin ja kaikki tuollaisella" "Se *Marjattakin* tuli vuosien lapsettomuushoitojen jälkeen samantien raskaaksi, kun luovutti ja lakkasi yrittämästä!" "Koita olla ajattelematta asiaa" "Nauti esikoisestasi ja hänen lapsuudestaan ja lopeta tuo" "Älä mieti sitä. Tee muita asioita ja koita unohtaa koko asia" "Ole onnellinen; ette ainakaan tarvitse ehkäisyä!"

Lauseita, jotka varmasti sanotaan hyvää tarkoittaen, mutta joita sanovat eivät välttämättä aivan tiedä, mitä lasta kauan yrittänyt käy päässään läpi. Miten monet kerrat olen yrittänyt olla stressaamatta, lopettaa miettimättä koko asiaa ja kiertoa, tekemättä testejä ja keskittymään muihin asioihin. Miten paljon haluaisinkaan sitä! Se ei vaan todellakaan ole niin helppoa. Stressaan jopa sitä, että stressaan ja että stressin takia en tule raskaaksi. Stressaan sitä, että en (muiden mukaan) ole ehtinyt nauttia esikoisen lapsuusajasta lainkaan (mikä ei kyllä ole totta).

Tiedän, ettei (sekundäärisen) lapsettomuuden kanssa taistelevalle välttäämättä ole juuri lohduttavia sanoja, joita sanoa. Ei vaan valitettavasti auta sanoa, että älä stressaa ja älä ajattele asiaa. Miten se sitten onnistuu? Saisinko siihenkin neuvoja? Miten saan koko kierroksi raskautumisajatukset ja yrityksen pois? Meillä seksiäkin on niin harvoin ja kierrot pitkiä ja sekavia, että ilman suunnittelua ja tähtäämistä minulla ei ole edes fyysisesti mahdollisuutta raskautua.

Joka tapauksessa, tämä on itselleni aivan mahdotonta. Olla ajattelematta asiaa.. Miten sitä voisi osata kokonaan jättää asian mielestään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti