2019/11/10

Lähes kaikki valmiina, rv 38+3

 


Vauvan sänky on nyt valmis. Se on tosiaan liikuteltava sivuvaunu, joka on nyt köydellä lujasti kiinni meidän sängyssämme ja myös patjat ja lakanat menevät sänkymme patjojen väliin, jotta se pysyisi paikallaan paremmin. Tähän tulen luultavasti ainakin välillä siirtämään vauvan unille. Aion vielä tuulettaa ja tomuttaa sängyn pääliset ja lakanat ennen vauvan tuloa. Normaalisti sängyssä ei tule olemaan mitään muuta kuin aluslakana, koska en nukuta öisin vauvaa unipesässä tai peittojen yms alla. Swaddle up ja sen alla pyjama saa toimia lämmikkeenä ja ehkä jaloilla ohut viltti lisäksi.

Ystävältäni ostama hoitotaso on aseteltu tukevasti kylpyhuoneen pesukoneen päälle ja siinä on esikoisen vanha hoitoalusta (joka saattaa kyllä vielä vaihtua uuteen vauvan tultua). Hoitopöydällä on myös pieniä pyyhkeitä, vanupuikkoja navan puhdistusta varten, sinkkivoidetta, talkkia, vanulappuja, pehmeä harja ja pyllypyyhkeitä. 


Vauvalle on nyt myös ihan oma amme bakteerian välttämiseksi ja uusi kylpymittari, koska esikoisen äitiyslaatikosta saama mittari meni silloin heti rikki aikoinaan.


Sitten on vauvan vaipat, joita on ihan pienessä koossa sekä siinä seuraavassa myös. Esikoinen oli niin pieni syntyessään, että tarvitsi tuon pienimmän koon silloin. Näistä olemme saaneet monet ystäviltä esim. vaippakakun muodossa ja myös ilmaisina eri vauvapaketeissa. Yhden paketin tosin ostimme. Lattialla on myös pussi täynnä avaamattomia pieniä pakkauksia, joita ystävämme antoi. Toivottavasti näitä ei jäisi kamalasti käyttämättä. Pitää siinä tapauksessa sitten lahjoittaa ylijäämät ehkä jollekin ystävälle, joka saa vauvan? Niin ja olenhan jo hommannut itselleni jälkivuotoa varten siteitä, jotka myös näkyvät ekassa kuvassa näistä.

Lisäksi ostin ystävältäni emmaljungien kanssa yhteen sopivan hyväkuntoisen autokaukalon, johon ostin häneltä siis myös telakan, johon isutuimen saa rattaissa. Mukana oli myös isofix-telakka autoa varten, mutta isofixiä ei meidän autossamme ole. Olen ostanut kaukaloon myös tuon kuvassa näkyvän joutsentoppapussin, niin ei tarvitse pukea toppapukua vauvalle autoon (ja kun sitähän ei edes suositella turvallisuussyistä).


Vaatteita on nyt kyllä ihan tarpeeksi. Koot noilla kahdella hyllyllä menevät noin 50 cm -> 74 cm saakka. Äitini varastossa on lisäksi esikoiselta säästämiäni isomman koon vaatteita. On myös yöpukuja, unipusseja, pääpantoja, tuttinauhoja, kuolalappuja, raapimisenestotumppuja ja muuta pientä, Vaatteita ei nyt siis hetkeen puutu.



Emmaljungan tuplarattaat odottavat käyttäjäänsä. Näissä pääsee myös esikoinen hyvin mukana. Myös vimmakankainen kaukalopussi on valmiina ja pestynä vaunukopassa. Sen ostin myös ystävältäni.

Sitten viimeisenä, mutta myös tarpeellisena, on esikoiselta säästöön jääneet tuttipullolaitteet. Toinen on aventin tuttipullojen sterilisointilaite. Tämä oli todella nopea ja kätevä. Piti vain pestä pullot (jos niitä ei oltu heti huuhdellut hyvin) ja sitten laittaa ne tuohon koneeseen "sterilisoitumaan", eli kuuma vesihöyry hoiti homman. Näin pulloja ja tutteja ei tarvinnut koskaan keitellä. Koneessa puhdistui myös hyvin erilaiset lelut ja muut, joita vauva imeskeli. Toinen on sitten tuo aventin tuttipullonlämmitin, joka on kyllä aika ärhäkkä, eli maitoa saa tarkasti valvoa, ettei se lämpene liikaa. Se on kuitenkin mökillä todella kätevä ja alussa, kun korviketta ei saa lämmittää mikrossa vaan ainoastaan vesihauteessa. Lämmitin tuossa myöhemmin vielä äidinmaidonkin, kun sitä ei saanut mikrottaa, mutta sen kanssa etenkin olin tarkka, koska kuumetessaan liikaa siitä häviää vitamiineja jne.

Hankittu on myös aventin pullosetti, tutteja ja muuta tähän liittyvää tarpeellista, kuten pulloharja ja miedompaa pesuainetta (läpinäkyvä pullo). Myös muutamat korvikkeet ovat varalta kaapista.

Aion siis yrittää ensin taas imetystä ihan tavallisesti, mutta jos se ei taaskaan lähde toimimaan, niin aloitan jälleen osittainimetyksen. Veikkaan ihan todelliseksi syyksi rintojeni alikehittymistä, jolloin ei vain ole tarpeeksi rintarauhasia ja maitoa ei näin tule tarpeeksi. Onneksi se riitti edes osittainimetykseen viimeksi. Nyt nähdään sitten, miten tällä kertaa on asian laita.

Toisin sanoen kaikki hankinnat alkaa olemaan valmiina. Vauvalla on ihana aarrekidin huppupyyhe odottamassa kylpyhetkiä, esikoiselta jääneet kynsisakset ja kaikki muukin tarpeellinen ulkovaatteita myöten. Nyt kun se vauva vaan sieltä vielä tulisi tänne ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti