2019/11/14

Tasan viikko laskettuuun aikaan

Tänään on rv 39+0 eli tasan viikko laskettuun aikaan. Aattelin sen takia nyt tulla vielä kirjoittelemaan vähän fiiliksiä.

Mulla oli eilen aamusta iltaan saakka jotain ennakoivia supistuksia tai vastaavia. Sellainen erikoinen melko lievä menkkamainen kipu, mikä oli vatsassa ja alaselässä ja mikä tuli ja meni monta kertaa päivän aikana. Vatsa lisäksi kovettui vähän väliä. Olen hyvin varma, että ne oli supistuksia, koska tuntuivat menkkamaisilta ja hieman tutuilta viime synnytyksestä. Illalla jo ajattelin, että alkaakohan synnytys yöllä tai meneeköhän vedet, kun vielä maatessani sängyllä supistuksia tuli ja meni ja samalla vauva veti kamalaa potkurallia vatsassa. Yhtäkkiä kuitenkin supistukset loppuivat ja nukahdin. Oli kuitenkin kuumeinen ja levoton olo, joten nukuin huonosti yön.

Tänään ei enää ole ollut supistuksia. Sen sijaan aivan kamala tunne alapäässä. Sellainen todella kova paine ja tunne, että se pää sieltä jo puskisi ulos. Varmaan vauva nyt hyvin laskeutunut alaspäin ja sen kyllä tuntee. Lisäksi vessakäynneillä olen havainnut jotain valkoista paksua limaa, jonka olen olettanut limatulpaksi.

On kamalan kärsimätön olo. Kaikki vaan odottavat, milloin vauva syntyy. Itsekin odotan kamalasti vaikka samaan aikaan synnytys jännittää kauheasti. Mieluiten kuitenkin haluaisin, että vauva syntyisi nyt tänä viikonloppuna. Selvästi paikat alkaa ainakin kypsymään supistuksista ja muusta päätellen, mutta silti vauva voi antaa odottaa itseään vielä vaikka kuinka kauan.

Huomenna on vielä neuvola ja toivon, että se olisi viimeinen äityisneuvola. Saa nähdä!

2 kommenttia:

  1. Ainakin ihan hyvin on ennakoivia merkkejä jo. Aika hurjaa olla jo näin lähellä laskettua aikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis niin ihanaa jos syntyis nyt viikonlopun aikana!

      Poista