2019/11/05

Rv 37+5 neuvola ja fiiliksiä

Vauva on nyt siis jo täysiaikainen, eli toisin sanoen ei haittaisi vaikka hän syntyisikin jo. Tänään oli kolmanneksi viimeinen varattu neuvolakäynti. Neuvolakäynnillä tehtiin taas perusmittaukset ja lisäksi katsottiin sf-mitta, vauvan asento ja sydänäänet. Onnekseni vauva oli yhä pää alapäin, eli ei ollut kääntynyt poikkiasentoon. Hoitaja kokeili vauvaa kaikkialta ja oli yhä sitä mieltä itse, että vauva on pienikokoinen eikä ainakaan iso, niin kuin naistenklinikalla aiemmin hieman vihjailtiin, että voisi olla. Sf-mitta oli yhä myös melko pieni, mutta kuitenkin noussut aiemmasta. Oma painoni oli laskenut hieman viime käynnistä. Sain onnekseni myös influenssarokotuksen nyt jo.

Alkaa olla todella odottavaiset fiilikset. Mulla tulee välillä todella kipeitäkin supistuksia levossa, jotka kuitenkin aina itsestään loppuvat. Välillä tulee myös kivuttomia vatsan kovettumisia. Supistuksia ei tule kuitenkaan läheskään joka päivä vaan enemmänkin silloin tällöin. Olen myös huomannut, että joskus supistuksia on tullut vadelmanlehtiteen juomisen jälkeen. Olen nyt hieman vähentänyt sen juomista, koska esikoisen takia en edes haluaisi, että vauva syntyisi salamannopeasti vaan haluan ehtiä saada esikoiselle hoitajan ennen synnytykseen lähtöä.

Vietimme viikonloppuna halloweenia perheeni kanssa. Se oli mukavaa ja rentoa ajanvietettä vielä tähän loppuraskauteen. On vaan niin hassu olo, kun ei pysty yhtään ennustamaan vauvan syntymisajankohtaa. Mies vihjailee, että tämä viikko olisi viimeinen kokonainen ja että se syntyisi jo ensiviikolla, mutta itse veikkaan, että synnytys menee hyvin lähelle laskettua aikaa ellei jopa vähän yli sen.

Mulla on yhä ainokaisesta verkkokurssistani tehtäviä tekemättä. Olen yrittänyt nyt kamalalla tahdilla tehdä niitä pois. Niissä on useissa deadline vasta joulukuun alussa, mutta haluan saada kaiken tehtyä nyt ennen synnytystä. En usko, että pystyisin juuri synnyttäneenä ja imetystä harjoittelevana tehdä mitään koulutehtäviä. Silloin minua kiinnostaa vain se pienen pieni ihmisenalku ja meidän perhe muutenkin. Toivoisin saavani ne kaikki valmiiksi tämän viikon aikana, niin voin sitten ensiviikosta alkaen keskittyä vain rentoutumaan ja odottamaan vauvan tuloa.

Edelleen rytmihäiriöt vaivaavat, yöt on tukalia. koko ajan väsyttää ja olo on suuri ja raskas. En tosiaankaan toivoisi, että raskaus venyisi pitkälle yli lasketun, mutta jotenkin on silti sellainen tunne, että yli se menee kuitenkin sen....

6 kommenttia:

  1. Nyt on viikkoja hyvin kasassa! Liian jännää, että voi syntyä milloin vaan, vaikka sun oma tuntemus onkin, että yli menee. :) Mulla kans tulee öisin joitain kipeitä supistuksia, mut ei mitenkään säännöllisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan jo ihan loppusuoralla! Niin ihana ajatus, että pian saa pienen syliin ♥

      Poista
  2. Jännittävää! Kovasti tsemppiä viimeisiin raskaushetkiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljo ♥ joka päivä jännittää, millon tulee lähtö :D

      Poista