2019/11/22

Nyt meni vedet, rv 40+1

Käytiin eilen miehen kanssa ihan rauhassa illalla saunassa, koska minun mummi oli tullut meille yöksi varalta. Mulla oli tosiaan eilen laskettu aika. Oltiin aika pitkän kaavan mukaan saunassa ja nautittiin ihan rauhassa löylyistä ja rentouduttiin. Koko ajan ollaan ajateltu, että tää vauva syntyy nyt seuraavan lauantaina, koska esikoinenkin syntyi rv 40+2.

En saanut viime yönä oikein ollenkaan unta. Oli jotenkin levoton ja outo olo. Jouduin mennä noin kahden kolmen aikaan pissalle vaikka yleensä en ole koskaan joutunut öisinkään menemään. Nukahdin vielä hetkeksi, mutta noin neljän ja viiden välillä alkoi tulla niin kovia ja kipeitä supistuksia, että heräsin niihin. Tunnistin ne aivan samoiksi supistuksiksi, joita esikoisesta alkoi tulla synnytystä vastaavana yönä. Herätin miehen ja sanoin, ettei varmaan kannata mennä tänään töihin.

Supistuksia tuli suhteellisen harvaksiltaan, ehkä 20-30 minuutin välein. Joskus puoli kuusi en enää jaksanut olla sängyssä kipujeni kanssa ja nousin vessaan. Matkalla tunsin oudon tunteen vatsassa. Pissalla käydessä huomasin taas tutun näyn viime raskauden synnytystä edeltävästä aamusta; paperi täynnä vaaleanpunaista lapsivettä.

Menin herättämään mummin ja soitin synnytyssairaalaan netistä lukemieni ohjeiden mukaan (koska lapsivesi alkoi mennä). Minulle sanottiin, että voin rauhassa odotella kotona synnytyksen alkua, mutta kello 15 minulla on heillä aika, jossa sitten viimeistään katsotaan streptokokkinäyte, vauvan tilanne ja asento yms.

Äitini tuli meille myös. Hän ottaa esikoisen tänään heille yöksi. Netistä olen lukenut, että lapsivesien menosta synnytys tulisi käynnistää viimeistään 24:n tunnin sisällä. Tulehdusriski kasvaa jne. Minulla alkoi tosin nyt supistukset harvenemaan. Aluksi niitä tuli aamulla 15-20 minuutin välein, mutta nyt jo muutaman tunnin tullut vain tunnin välein. Jännittää, joudunko vielä käynnistykseen tässä.

Voi siis hyvin olla, että mennään vasta tuohon varattuun aikaan klo 15 synnärille. Viimeksi mulla oli streptokokkinäyte positiivinen, joten sekin jännittää, että onko taas. Jännittää myös, että synnytys ei etenisi ja synnytys pitää käynnistää. Esikoisestakin tosin alkoi aamulla tosi hitaasti ja epäsäännöllisesti tulla supistuksia, mutta jo joskus klo 17 ne olivat niin tiheitä, että päästiin synnytyssaliin. Silloinkin he olisivat juuri alkaneet käynnistää synnytystä, mutta supistukset tihenivät itsestään.

Tilataan kohta vielä ruokaa ennen koitosta. Mua väsyttää ihan älyttömästi viime yön takia. En silti saa nukuttua nyt päivälläkään yhtään. On niin jännittynyt olo.

10 kommenttia: