2019/06/24

19. raskausviikon ajatuksia

Nyt on rv 18+0 eli alkoi 19. raskausviikko! Vauva on tällä viikolla noin mangon kokoinen. Vatsa taas vain kasvaa ja kasvaa. Huomaan välillä käveleväni hieman ankkamaisesti, selkä notkolla. Nyt jo!

Olen alkanut nyt viikon sisällä tuntemaan vauvan potkut paljon entistä paremmin. Ne tuntuvat yleensä parhaiten juuri myöhään illalla, klo 20-00 välillä vaihtelevasti. Enää tunne ei ole sellainen höyhenmäinen, väreilevä pieni hassu tunne, vaan tunnen alavatsalla sellaisia pieniä töytäisyjä. Pienen pieniä potkuja siis! Raskausappini sanoikin, että nyt vauva alkaa olemaan tarpeeksi suuri ja vahva, jotta liikkeet tuntuvat.

Olen edelleen todella väsynyt ja nukun usein esikoisen kanssa päiväunet. Nälkä on aivan jatkuva ja voisin syödä koko ajan. Nyt uutena on alkanut sellainen jatkuva pissahätä ja joudun lähes tulkoon ravaamaan vessassa. Koko ajan on kova pissahädän tunne, mutta kuitenkaan ei tule ulos juuri mitään. Todella rasittavaa ravata vessassa koko ajan parin tipan vuoksi.

Juhannus meni oikein mukavasti. Olimme miehen ja esikoisemme kanssa vanhemmillani. Olimme lähinnä vain heidän pihallansa, grillasimme, juttelimme ja olin itse ostanut itselleni muutaman alkoholittoman siiderin sekä lasten shampanjan. Oli muuten parempaa kuin alkoholilliset! Oli mukavaa rentoutua ja nauttia katetusta pöydästä. Esikoisemme nautti äärettömästi ulkona olosta ja mummin sekä vaarin näkemisestä. Olimmekin vanhemmillani perjantaista sunnuntaihin saakka.

Olen käynyt kaikki esikoisemme vanhat vaatteet läpi. Säästöön on jäänyt vain murto-osa, koska esikoisen vaatteet ovat kovin poikamaiset tytöllemme. En sano, ettei niitä voisi silti käyttää tytölläkin, mutta näen tässä hyvän tilaisuuden vaihtaa samalla vähän vaatteita/tarvikkeita. Silitinkin äidilläni kaikki vanhat vaatteet ja viikkasimme ne kasseihin. Vaatteet lähtevät ensiviikolla kirpputorille myyntiin. Osa tosin tuli säilöön kuopuksemme kaappiin ja osa meni vielä varastoon odottamaan hänen kasvuaan.

Olen ostanut vauvalle jo kaksi eri kokoista toppahaalaria (50-56 sekä 62 kokoiset), villahaalarin, kypäräpipon ja merinovillapipon. Enää puuttuu töppöset, villasukat sekä ystävältäni ostettava toppapussi söpöllä päällisellä. Synnytykseen mennessä ulkovaatteiden tulisi kuitenkin olla hankittuna, uskoisin. Kyllä ehdin, siihen on vielä paljon aikaa. Olen myös varannut jo esikoisellekin ihanan talvihaalarin käytettynä. Hänellä on myös viime vuodelta kypäräpipo valmiina.

Huh, olenpas etuajassa asioissa! Olen aina niin malttamaton. Pitäisi vähän paremmin jaksaa malttaa, heh...

2 kommenttia:

  1. Just pohdin, että mitähän kokoa sitä tarvii toppahaalareihin. Ois kiva olla yksi sopiva heti alkuun ja sitten sellainen, joka menee pidempään. Mietin, että oisko 50 ja 62 hyvät koot. Toisaalta meillä on kaukaloon se toppapussi, että haalaria tarvitaan lähinnä vaunuiluun. Tätä taas ei saa ilmeisesti pariin viikkoon harrastaa, joten ehkä 56 ja 62 ois paremmat. Äitiyspakkauksen haalari taisi sitten olla 68-74 kokoa. Ja mistä löysit vauvalle merinovillapipon? Tuntuu mahdottomalta tehtävältä tähän aikaan vuodesta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin mietin noita kokoja tosi paljon, mutta lopulta päädyin varalta tilaamaan kaksi :D Tuo 62 kokoinen kevyttoppahaalari on sellainen, jonka tilasin uutena ja sen uskon olevan pidempään talvella ja vähän keväälläkin käytössä. 50/56 kokoisen tilasin käytettynä, koska se tulee varmaan olemaan käytössä vain 1-2 ensimmäistä kuukautta :D

      Se äitiyspakkauksen haalari on älyttömän iso! Me käytettiin sitä esikoisella noin 8-10 kuukauden iässä. Tällä toisella se tuskin tulisi olemaan missään vaiheessa sopiva vaan 2020-2021 talvella tarvitaan 74-80 kokoinen haalari ja näistä veikkaan esikoiseen verrattaessa, että tuo 80 menee koko sen talven.

      Ja oli kyllä vähän haastavaa! Tarpeeksi monta päivää kun torissa hain mieluista pipoa, niin onnistuin postituksella sen käytettynä löytämään! On kyllä söpö minipipo ♥

      Poista