2019/06/08

Kaukalopussi ja vauvakirjat


Tilasin jollyroomin kautta vauvalle turvakaukaloa varten toppapussin (talvivauva kun on). Tuo on varmasti kätevä sitten, kun matkustaa autolla ja joskus ihan rattaissakin kaukalossa. Ei tarvitse pukea toppapukua (autoonhan sitä ei saa edes pukea), joten hyvä löytö, kun vielä alennuksella sai.


Tilasin vauvalle samat vauvakirjat kuin esikoisellemme. Olen tykännyt noista kirjoista ja haluan myös, että he voivat halutessaan vertailla keskenään samanlaisia kirjoja ja tietoja, kuten kasvua ja miten heidän ensimmäiset joulunsa yms. ovat eronneet.




Lapsuusmuistoni on todella söpö ja aika ohut lähinnä vauva-aikaan keskittyvä kirja. Tykkäsin jo esikoisen aikana siitä, että siinä sai täyttää myös jotain ennen vauvan syntymää (se taisi olla yksi syy, miksi silloin kyseisen kirjan valitsin) ja myös hinta on sopiva.

Kirja sisältää söpöjä kuvia ja siinä on aika paljon täytettävää. Myös kumppani pääsee monessa kohdassa kirjoittamaan omia tuntemuksiaan yms. Melko nopeasti tuon tosin täyttää, koska ei ole kovin paksu kirja, mutta tämä on etenkin silloin hyvä, jos on vaikeuksia jaksaa/ehtiä täyttää vauvakirjaa.




Toinen kirjoista on myös sama kuin esikoisellamme, eli "Minun kirjani". Tämä on melko paksu ja kookos kirja ja siitä erilainen, että tätä täytetään vauvasta täysi-ikäisyyteen saakka, eli täytettävää on jopa 18:lle vuodelle. Olisi ollut jotenkin hölmöä, että täyttäisin vain toisesta lapsesta tällaista, joten halusin ehdottomasti myös kuopuksellemme saman kirjan.

Alussa täytellään sukupuuta, sitten on syntymää koskeva aukeama, ristiäisiä koskeva aukeama ja siitä lähtien aina jokaista ikävuotta kohden omat sivunsa. Hauskoja ovat myös myöhemmin välillä tulevat haastattelusivut, joissa vähän vanhempaa lasta haastatellaan. Aivan myöhimmillä ikävuosilla nuori voi täyttää itse kirjaa.

Lopussa on myös erilaisia tarroja, joita voi sijoittaa oikeaksi katsomilleen aukeamille (kuten "ensimmäinen puhjennut hammas", "ensimmäinen suudelma" jne). Olen ihastunut myös tähän kirjaan! Rakastan kirjoittaa ja täytellä tällaisia kirjoja, joten ihanaa, ettei se lopu vielä vauvavuoteen! Kirjoista saa myös todella oman näköiset, kun liimailee aina sopivia kuvia sivuille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti