2019/06/02

Rv 14+6

Aika viime tipassa nyt kirjoittelen 15. raskausviikon ajatuksia. Tänään vaan tuli sellainen fiilis kirjoitella tänne niitä.

Olo on ollut melko hyvä tällä viikolla. Vauva on 15. viikolla appelsiinin kokoinen. Vatsa on taas kasvanut valtavasti ja näyttää ihan vauvamahalta. Mieskin ihmetellyt tässä raskaudessa tapahtuvaa todella nopeaa vatsan kasvua. Lisäksi myös rinnat kasvavat jatkuvasti.

Nälkä on edelleen kova, mutta ei ihan yhtä kova kuin alussa. Pissahätä on jatkuva ja joudun käymään melkein tunnin välein pissalla. Edelleen tulee paljon näppylöitä, iho on rasvainen ja hiukset rasvoittuvat nopeasti ja ovat aiempaa jopa huonokuntoisemmat. Ei todellakaan mikään hehkeä olo!

Kaikista erikoisinta tällä viikolla on se, että loppuviikkoa kohden olen alkanut tuntemaan jo hyvin selvästi vauvan liikkeitä. Osaan erottaa ne, koska muistan ne vielä niin hyvin esikoisen ajalta. Välillä tunnen selvästi, että vauva hennosti potkaisee tai tekee kärrynpyöriä. Tuntuu kuin joku pieni höyhen vatsan sisällä töytäisisi hennosti. Joskus liikkeet tuntuu ikään kuin "mahamöykyiltä", mitä tulee kun autolla ajaa nopeasti vauhdikkaasta "kuopasta". Tänään söin illalla hedelmiä, kun aloin tuntea pientä hassua tärinää tietyssä kohdassa alavatsalla. Menin selälleni ja tunne jatkui jonkun ajan siinä yhdessä tietyssä kohdassa vatsaa. Se tuntui semmoiselta pulputtavalta tärinältä - niin kuin vauva olisi vetänyt mahassa taas voltteja.

Enää viikko ja yksi päivä ultraan, missä saatetaan nähdä vauvan sukupuoli. Vielä en ole osannut päättää, millä keinolla kerromme sitten ihmisille vauvan sukupuolesta. Mitenhän saisi tämän pian alkavan viikon kulumaan äkkiä?

Varasimme mieheni kanssa yhden yön risteilyn meille kahdelle tämän kuun lopulle. Äiti suostui katsomaan silloin esikoistamme. Emme ole pitkään aikaan tehneet kahdestaan mitään ja on ihana päästä vähän viettämään kahdenkeskeistä aikaa ennen vauvan syntymää. Yksi on vielä muutenkin "helpompi saada hoitoon" kuin kaksi - ainakin sen ekan vuoden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti