2019/06/30

Kuulumisia, rv 18+6

Tuli taas sellainen olo, että halusin tulla kirjoittelemaan omia mietteitäni ja kuulumisiani tänne. Olimme viikonloppuna mieheni kanssa ensimmäistä kertaa kahdestaan yön yli kestävällä risteilyllä. Aiemmin meillä on ollut aina sukulaisia, ystäviä ja/tai esikoinen mukana. Saimme hiemna yhteistä aikaa näin vielä ennen kuin meitä on kotona pian neljä henkeä.

Matka meni hyvin ja oli _sinänsä_ ihan mukavaa. Huomasin kuitenkin, että humalaisten ihmisten keskellä oleminen ja jatkuva tupakan savu siellä täällä tekevät olon vähintään epämukavaksi. Olin aina ajatellut, että voisin hyvin käydä muiden mukana juhlimassa ainoana alkoholittomana ja että se olisi silti ihan yhtä hauskaa, mutta ei. En ole enää samaa mieltä. Kaikkialla oli ruuhkaa ja pelkäsin liikkua mahani kanssa. Ihmiset tuijottivat mahaani ja istuesssani myöhään yökerhossa alkoholiton drinkki kädessäni keräsin paljon hämmästeleviä katseita. Jatkuvasti sain myös varoa, ettei jossain joku hieman enemmän nauttinut horjahda tai törkkäise mahaa. Laivan hissit olivat jatkuvasti varattuina ja kävelimme paljon portaita. Etenkin ylös eteneminen portaissa teki entistä vaikeampaa ja hengästytti paljon helpommin. Myöskin ruokapuoli hieman kärsi, kun laivaruoka on niin kallista ja hankalasti saatavilla, että tulee syötyä vähän mitä sun sattuu. Lisäksi siivojat aloittivat siivoamaan hyttejä jo kahdeksalta aamulla ja päivystivät ovella laivan satamaan rantautumiseen saakka, joten hytissä rentoutuminen/pitkät yöunet eivät tulleet kuuloonkaan. En välttämättä menisi uudelleen raskaana laivalle ja jos vielä saamme ennen vauvan syntymää lapsivapaata, niin aiomme korkeintaan käydä elokuvissa/syömässä ja rentoutua muuten kotona.

Vatsa on taas kasvanut (en tajua miten se kasvaa niin järkyttävästi jokainen viikko nyt) ja miehen mielestä monet muutkin ovat alkaneet vilkuilemaan sitä. Ilmeisesti vauvavatsa on jotenkin erikoinen näky, kun se usein kerää katseita.

Liikkeet tuntuvat jo hyvin. Nyt olen tänään aivan nähnyt niitä vatsan päältä. Vauva potkaisee välillä niin kovaa, että koko vatsa värähtää sen voimasta.

Kohtuani on sattunut nyt koko ajan matkan jälkeen. Olen ollut siitä vähän huolissani, mutta uskon sen olevan taas vain kasvukipua tai vastaavaa. Vauva onneksi potkii välillä, joten tiedän hänen olevan mahassa voimissaan.

Huomenna alkaakin taas uusi raskausviikko ja keskiviikkona on rakenneultra. Jännittävä viikko siis edessä.

2 kommenttia:

  1. Musta tuntuu, että risteily olisi itselle juurikin se pahin painajainen raskaana ollessa. En yhtään siedä tupakanhajua tai kännisten ihmisten yleishajua tällä hetkellä, varmasti pyörtyisin laivalla :D Tax- freen karkkikauppa taas houkuttaisi sitäkin enemmän. Voisi mennä jo pelkästään sen takia laivalle, että menisin kuolaamaan lasin takaa salmiakki karkkeja tax-free shopista! Vitsi, sinullakin lähenee jo puoliväli kovaa vauhtia! Paljon tsemppiä rakenneultraan :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä huono idea tuo risteily, pakko myöntää!:D Jotenkin se kaikki örvellys ja ne hajut ahdistivat, vaikka normaalisti olen ollut laivoilla ihan hyvillä mielillä. Taxfree oli tosin erittäin jees ja tulikin herkuteltua aika paljon, hups! :--D

      On kyllä mennyt järkky nopeaan tämä raskaus! Mieskin kauhisteli tänään samaa asiaa. Kiitos paljon♥

      Poista