2019/08/17

Uusintaultra ja sokerirasituskoe

Olin viime keskiviikkona toisen kerran sokerirasituskokeessa. Tällä kertaa hoitaja sai aina heti pistettyä jokaisen neulan eikä juomakaan ollut kovin pahaa. Katselin areenasta videoita taukojen ajan ja onneksi aika menikin sen vuoksi aika nopeasti. Sille päivälle sattui kunnon sademyräkkä, joten pääsinkin lähtemään kokeeseen kamalan kaatosateen siivittämänä. Myös kokeen aikana jyrisi ja valotkin katkesivat kerran.

Olin melko hermostunut koko päivän. Viime raskaudessa minulle iskettiin raskausdiabetes tuomio tuon toisen sokerirasituskokeen jälkeen 1 h ja 2 h tulosten perusteella. Nyt helpotukseni oli erittäin suuri, kun sain iltapäivällä neuvolahoitajaltani viestin, että tulos oli normaali.

Netissä sanotaan kokeen arvoista näin:
"Laskimoplasmasta määritettyjen glukoosipitoisuuksien raja-arvot, joiden alapuolelle verensokerin pitää jäädä, ovat 5.3 mmol/l paaston jälkeen, 10.0 mmol/l tunnin ja 8.6 mmol/l kahden tunnin kuluttua kokeen aloituksesta." terveyskirjasto.fi

Esikoisen raskaudessa 2. sokerirasituskokeen tulokseni olivat seuraavanlaiset:
paasto: 5.0, 1 h: 10.6 ja 2 h: 8.6

Tällä kertaa tulokset olivat:
paasto: 4,9, 1 h: 7,7 ja 2 h: 7,5

Lisäksi kävimme eilen, rv 26+4, ilmaisessa 3-4D-ultran uusinnassa, joka kesti tällä kertaa vain 20 minuuttia. Myös tällä kertaa neitokaisemme veti jalkansa päänsä ylitse ja laittoi myös kätensä naamalleen. Lisäksi vielä napanuorakin meni kasvojen yli.

Saimme kuitenkin muutamia kuvia, joissa kasvot näkyivät. Kasvon piirteet erottuivat jo hyvin ja mielestäni vauva näytti ihan minulta. Sukupuolikin varmistui nyt viimeistään, kun tyttö päätti esitellä peppuaan useaan kertaan. En enää epäilekään sitä siis.

Tyttömme haukotteli ja irvisteli meille paljon ultrauksen aikana. Saimme ihania kuvia muistoksi. Tämä jäikin raskauteni viimeiseksi ultrakerraksi. ♥

6 kommenttia:

  1. Hienoja uutisia! Munkin tekisi niin paljon mieli käydä vielä kurkkaamassa kasvonpiirteitä ultrassa, mutta piheys iskee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin mietin tosi kauan, raaskinko vai en. Pakko oli sitten kuitenkin, kun kävin esikoisenkin kanssa. :D

      Poista
  2. Mukava kuulla, ettei sulle tullut tässä raskaudessa diabetesta :) Muutenkin kaikki vissiin ihan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oli helpottavaa ♥ Olin ihan kyllä varautunut siihen viime kerran takia

      Poista
  3. Ihan mahtavaa, että ei tullut radi diagnoosia tällä kertaa! Nyt vaan täysillä nauttimaan loppu raskudesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä! Mitä luultavammin jää viimeiseksi raskaudeksi, niin pitää nyt yrittää nauttia jokaisesta päivästä ja potkusta :D!

      Poista