2019/03/08

Toinen lapsettomuuslääkäri naikkarilla

Nyt se on ohi. Olipa ahdistavaa ja stressaavaa. Siittiöiden määrä edelleen laskenut ; 7 milj -> 3 milj. Liikkuvia ilmeisesti vähän entistä enemmän.

Olisivat tehneet minulle aukiolotutkimuksen, mutta ovulaationi on juuri mennyt, eli mahdollinen hedelmöittynyt munasolu olisi huuhtounut samalla pois. Sitä ei kuulemma välttämättä edes tarvitse tehdä.

Minut ultrattiin ja kaikki näytti taas ihan hyvältä. Ovulaatio oli jälleen kerran tapahtunut vasemmasta munasarjasta. Kohdun limakalvo oli paksu (yli 10 mm) eli ei sen puoleen ongelmia.

Meille sanottiin, ettei meillä välttämättä ole mahdollisuuksia pelkällä inseminaatiolla, joten keinohedelmöitys on melko mahdollinenkin vaihtoehto. Nyt seuraa kivesten ultaräänitutkimusta, verinäytteitä molemmilta ja muuta vastaavaa, kunnes enskuussa meille soitetaan tuloksista ja päätämme jatkosta.

Olemme puhuneet, että ehkä aluksi haluaimme muutamasti yrittää inseminaatiota lääketablettihoidolla ja vasta sen jälkeen pikkuhiljaa siirtyä koehedelmöitysjonoon. Emme kuitenkaan kiirehdi sinne, koska se on rankkaa ja kallistakin. Haluamme nyt aluksi vain yrittää luomuna ja mahdollisesti inseminaatiolla, jättäen keinohedelmöityksen viimeiseksi oljenkorreksi.

Tunnelma on melko alakuloinen ja ahdistunut. Ei taaskaan mitään positiivisia uutisia. Matkamme vie hyvin suurella todennäköisyydellä hedelmöityshoitoja kohti.

2 kommenttia:

  1. Ihan tosi paljon tsemppiä <3 Vaikka sinusta tuntui ettei mitään positiivista niin kohdun limakalvo on hienosti paksuuntunut, ovulaatio todistetusti tapahtunut ja sen puoleen kaikki hyvin. Se on jo iso asia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivoista sanoistasi ♥ Se on totta. Nyt kun "syy" sekundaariseen lapsettomuuten on aika lailla selvä, niin voimme aloittaa asian "hoidon". Mahdollisuus lapseen on

      Poista