2019/04/23

10. raskausviikon ajatuksia

Eilen käynnistyi 10. raskausviikko, eli rv 9+0 tuli täyteen. Tästä viikosta alkaen alkiota aletaankin kutsumaan alkion sijasta sikiöksi taikka vauvaksi! Hän on silti edelleen vain muutaman hassun gramman painoinen ja muutaman senttimertin pitkä. Häntä alkaa kuitenkin katoamaan ja kehitys on vilkasta.

Väsymys ja turvotus. Minua edelleen väsyttää kovin ja turvotus on kamalaa. Vatsa on jo kasvanut paljon, mutta en tiedä, onko se turvotuksesta vai raskaudesta. Varmasti suurimmalta osin turvotuksesta, mutta myös raskaudesta, koska onhan tämä toinen raskauteni ja kohtu jo kerran vauvan mittoihin venynyt.

Kahvi. En voi haistaa sitä ja juon sitä vain silloin tällöin kupin päivässä, mutta useimmiten en sitäkään. Yleensä olen juonut pari kolmekin kuppia päivisin ja aamukahvia en voinut koskaan jättää väliin. Nyt etenkin aamukahvi tekee todella oksettavan olon, joka jatkuu koko loppupäivän. Välttelen siis kahvin juomista. Viime raskaudessa join mielelläni kahvia ja se tuoksui melkein paremmalta kuin ennen raskautta, mutta nyt vastakeitetyn kahvin haju muistuttaa omaan nenääni enemmän jotain kuollutta rottaa eikä houkuttele millään tavalla.

Sukupuoli. En osaa yhtään sanoa, kumpi veikkaan masussa olevan. Esikoisesta olin alusta asti varma, että poika se on. Näin paljon uniakin asiasta. Nyt näin ehkä viime yönä unen, jossa olisi väitetty lapsen olevan tyttö, mutta jotenkin koko ajan epäilen silti, että odotan taas poikaa. En tiedä miksi. Kuitenkin melko 50-50 olo. En osaa sanoa.

Olen odottanu käyttäjätunnuksia ultrapalveluun kuin kuuta nousevaa, mutta ne eivät vain tule! Haluaisin päästä jo varaaman nt- ja rakenneultra-ajat. Olo on niin malttamaton.

Muuten tosi hyvä fiilis. Unohdan jatkuvasti olevani raskaana. Odotan innolla kasvavaa mahaa, kesää ja kaikkea tulevaa ♥ Vielä on kuitenkin myös ihanaa nauttia ajasta esikoisen kanssa kaikessa rauhassa.

6 kommenttia:

  1. Minä en koskaan saanut käyttäjätunnuksia ultran varaamista varten ja soitin lopulta sinne. Kovasti väittivät sähköpostia laittaneensa, mutta se ei minulle koskaan tullut - ei ole tullut vieläkään. Eli kannattaa kyllä soitella jos ei ala mitään kuulumaan. Varasin sitten ajan ensimmäiseen ultraan saman tien puhelimitse ja rakenneultraan paikan päällä ensimmäisen ultran jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle paljon kommentistasi! Soittelin tästä innostuneena itsekin tänään ajanvarausnumeroon ja he sanoivat, että pitäisi olla kyllä ne luvat ja ihmettelivät, ettei näy. Sain myös puhelimessa ajan varattua onneksi. Yritän nyt vielä tuolta teknisestä palvelusta selvittää, jos saisin ne vielä toimimaan, niin voisin rauhassa katsoa sen ru:n.

      Poista
  2. Ei kyllä tunnu kovinkaan luotettavalta systeemiltä, jos tuollaista tapahtuu enemmänkin. Hyvä kuitenkin että sait ajan varattua, ajattelin tosiaan kommentoida kun itsellä oli juurikin se tilanne ettei tunnuksia kuulunut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä, että kommentoit :) Olisin turhaan jäänyt pitkäksi aikaa odottelemaan. Mulla ei nyt edelleen näy se polku siellä, eli varmaan ru pitää varata myös sitten tuon nt-ultran jälkeen.. On se kyllä ihmeellinen systeemi! Netissä oli joku heidän tekemä kyselynsäkin, jonka vastaajista yli 40 %:lla oli ollut alussa ongelmia sisäänkirjautumisessa.

      Poista
  3. joo, minä päätin jo silloin kun sitä sähköpostia ei alkanut kuulumaan, että antaapa olla. Hyvin onnistui rakenneultran varaaminen sen ensimmäisen ultrankin jälkeen. Jotenkin en ollenkaan jaksa perehtyä näihin teknisiin kommervenkkeihin nykyään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin sinne vielä uudelleen yhteydessä ja lopulta sain ne tunnukset toimimaan ja sieltä varattua rakenneultran, huh!:D

      Poista