2019/04/16

Mietteitä tulevasta kesästä

Kesä lähestyy kovaa kyytiä. Itselläni on koulua enää muutamana päivänä sekä tietenkin kaikki viimeiset koulutyöt (niitä on tosin aika hurjasti). Emme onnistuneet saamaan esikoisellemme täältä hoitopaikkaa, joten mieheni on nyt ollut hoitovapaalla. Kohta minulla loppuu koulu, joten mies palaa töihin ja jään itse hoitovapaalle kesäksi. Esikoinen aloittaa päivähoidon tulevana syksynä, kun yliopisto-opiskeluni taas jatkuvat.

Esikoinen syntyi huhtikuussa ja silloin raskaus alkoi heinä-elokuussa. En ollut silloin lainkaan raskaana kesäaikaan. Nyt raskaus keskittyy nimenomaan kesäaikaan ja se on minulle uutta. Mitä jos kesä on todella kuuma ja hikinen? Mitä jos niitä himskatin ampiaisia on yhtä paljon kuin viime kesänä?

Esikoinen on edelleen melko "sylivauva" ja kaipaa kovasti syliä ja huomiota. Raskaana ei toki saisi kamalasti nostella ja kun esikoinen painaa sen reilusti yli 10 kiloa. Aion silti uskaltaa tarvittaessa nostaa/kantaa häntä, mutta ehkä hieman aiempaa vähemmän. Vauvan syntyessä se ei kuitenkaan enää onnistu samalla tavalla, niin siihen kannattaa jo pian alkaa totuttelemaan. Olemme muutenkin harjoitelleet sitä, että pieniä matkoja on hyväkin kävellä ihan itse ja vaikka käsikädessä aikuisen kanssa. Tämä kantamissysteemi kuitenkin jännittää nimenomaan kesää ajatellen, koska silloin vatsani alkaa olla jo aiempaa kookkaampi ja kantaminen vaikeampaa sekä esikoienkin tietty jo isompi kannettavaksi.

Varmaan tulen viettämään kesällä esikoisen kanssa paljon aikaa ulkona. Siellä voimme yhdessä rakennella hiekkakakkuja, ihmetellä luontoa ja vaikka keinua. Aika kuluu myös niin mukavasti, kun hän rakastaa ulkoilua. Muutenkin olisi kiva nauttia kahdenkeskeisestä ajasta nyt, kun vauva ei ole vielä syntynyt. Käydä jäätelöllä, rannalla, lintsillä tms.

Miehellä on kesälomaa joskus heinä-elokuun vaihteessa. Menemme silloin tapamme mukaan käymään mökillä. Sitten saan myös onneksi apua esikoisen hoitoon. Jännittää, että jos tuleekin pahoja liitoskipuja (kuten viime raskaudessa), suppareita tai mitä tahansa, niin miten vaikeaa se hoitaminen olisi vielä ison mahan kanssa. Toisaalta, on siitä moni muukin selvinnyt, niin miksen minäkin! Eiköhän meillä tule olemaan oikein hauskaa! Ihanaa saada olla tavallaan vielä "äippälomalla" esikoisen kanssa. ♥

Syksyllä alkaa tosiaan viimeiset raskauskuukaudet ja viimeiset opinnot ennen äitiyslomaa. Taidan ottaa ekalle periodille jotain helppoja kursseja, kuten verkkokursseja jne, joissa ei tarvitse aivan kamalasti koulussa ravata vatsaa esittelemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti