2019/04/16

9. raskausviikon maha

Tänään on rv 8+1, eli 9. raskausviikko aluillaan. Esikoisen aikana odottelin vatsan kasvua varmaan 16. raskausviikolle saakka ja siihen saakka vatsa oli täysin tasainen turvotuksesta huolimatta. Nyt vatsa tuntuu näin nopeasti pullahtaneen hieman esiin. Turvotusta on edelleen todella paljon, mutta se ei ole aivan ainoastaan sitä, vaan vatsaan on ilmestynyt erikoinen pieni kumpu, jonka kuitenkin huomaa selkeästi (etenkin kun vatsa on paljaana). Sitä ei mielestäni ollut vielä viime masukuvassa (7. raskausviikolla).

En olisi osannut kuvitella, että vatsan kasvu on niin erilaista ensimmäisessä ja toisessa raskaudessa. Todella hämmentävää. Toinen ero on ollut näppylät, joita minulla ei ollut esikoisen odotusajalla ollenkaan vaan iho ja hiukset voivat silloin paremmin kuin koskaan! Nyt olkapäilleni/selkään on puhjennut akne, iho on rasvainen, hormoninäppylöitä siellä täällä sekä hiukset koko ajan rasvaiset.

Pahoinvoinnit ovat vähentyneet melko paljon. Kahvia juon edelleen tosi vähän, koska ainakin aamuisin se tekee mulle todella kamalan olon. Turvotus on ja pysyy todella pahana... Välillä jomottelee ja nippailee vähän mahaa, mutta aika helpolla olen selvinnyt tähän asti (koputtaa puuta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti