2019/04/18

Ensimmäinen neuvolakäynti

Mulla oli tänään (rv 8+3) ensimmäinen raskausneuvola aivan uudessa neuvolassa ja aivan uudella terveydenhoitajalla. Menin pyörällä, koska oli ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä. Huomasin matkalla hengästyväni paljon nopeammin kuin ennen raskautta.

Menin tottumuksesta jo paljon ennen varattua aikaani neuvolalle, kovassa pissahädässä, koska muistan viime raskaudesta, että aina ennen tapaamista piti itse tarkistaa pissanäytteestä protskut, sokerit ja muut, punnita paino ja katsoa verenpaine. Kuulemma niitä ei nyt kuitenkaan ensimmäisellä kerralla tarvinnut itse ottaa, vaan terveydenhoitaja mittasi verenpaineeni ja katsottiin paino vastaanotolla.

Olin kuvitellut, ettei minulla, uudelleen odottajalla, menisi käynnillä kovin kauaa, mutta silti sitä aikaa kului yli tunnin verran. Kävimme kaikki laput läpi liikunnasta, ruokailuista, päihteistä, labroista, ultrista ja kaikesta muusta oleellisesta. Vastailin kysymyksiin, mittasimme verenpaineen ja tarkistimme painon. Siinäpä se oikeestaan lyhkäisyydessään oli.

Minulle oli aivan uutta, että nykyään neuvolassa otetaan häkänäyte. Puhalsin aivan alkomittarin tapaiseen laitteeseen, joka kertoi sitten tuloksen. Tulos tarkastettiin taulukosta, jossa pienimmät luvut oli vihreällä (ei polta ollenkaan/ei ilmansaasteista tms. juurikaan mitään), keltaisessa vähän korkeammat arvot (satunnaisesti polttamiset, passiivinen tupakointi jne) ja punaisella kaikista suurimmat luvut (säännöllisesti paljon polttavat). Itse sain kaikista pienimmän mahdollisen luvun (01), eli se sijoittui vihreälle alueelle. Ei kovin yllätävää, koska en ole koskaan polttanut, jos muutamaa satunnaista juhlapolttamista ei oteta mukaan.

Lisäksi uutta oli se, että nykyään ultrat varataan itse netin kautta. Todella kätevää! Saan sopivan ajan esikoisen hoitoa ajatellen sen kautta. Sen lisäksi on tulossa 10+0 viikosta alkaen labrat, vähän myöhemmin sokerirasitustkoe, nt-ultra, neuvolaa, lääkäriä ja mitä kaikkea. Tästä se taas lähtee!

2 kommenttia:

  1. Jännää, multa ei otettu mitään häkäjuttuja. Ehkä kuntakohtaista? Täällä ultratkin varataan vielä puhelimitse tai neuvolan kautta. Olispa netissä, niin paljon kätevämpi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan menee joo kuntakohtaisesti! :o sillon kun odotin esikoista 2016, niin ei ollut vielä nettivarauksia eikä tuota häkätestiä :D

      Poista