2019/04/24

Yksin nt-utlraan

Soittelin tänään HUSin ajanvarauspalveluun, koska omapolussani ei edelleenkään näkynyt raskauspolkua, josta olisin ajan voinut varata. Heidän mukaansa minun täytyisi olla valtuutettu sinne ja he ihmettelivät, ettei se toimi. Sain kuitenkin nt-ultra-ajan päivälle 14.5. eli rv 12+1 (ovulaatiosta katsottuna, kuukautisten mukaan rv 12+4 tms). 

Minulle sanottiin, että voin varata rakenneultra-ajan palvelusta myöhemmin. Palvelu ei kuitenkaan edelleen toiminut, joten soitin myös heidän tekniseen tukeensa. Minusta tehtiin palvelupyyntö, mutta en ole saanut enää mitään yhteydenottoa ja alan veikkaamaan, etten tule saamaan toimivia tunnuksia heidän raskauspolkuunsa. Selkeästi parantamisen varaa kyseisessä palvelussa ja paljon.

Harmikseni tuo nt-ultran aika on sen verran varhainen iltapäiväaika, ettei mieheni ehdi sinne töiltään mukaan. Mummini on onneksi tulossa silloin muutenkin vahtimaan esikoistamme sokerirasituskokeeni takia, joten pääsen ultraan helposti itse, mutta harmittaa vähän mennä yksin sinne. Äitikin on töihin sidottuna ja ystävillä omat menonsa. Noh, kai se hyvin menee. Aina pelottaa, että tulisi jotain huonoja uutisia, kun on yksin ultrassa.

Tulevana maanantaina aion viedä labraan virtsanäytteen ja lisäksi olen varannut samaan syssyyn seulontaverikokeet. Tulee verikokeidenkin tulokset sopivasti valmiiksi ennen tuota nt-ultraa.

Ostin viime raskaudessani dopplerin vauvan sydänäänien kuuntelua varten. Minulla on tänään vasta rv 9+2 menossa, mutta ajattelin jo huvikseni testata, kuuluisiko sydänäänet. Suuri todennäköisyys, että ei kuulu (etenkin kun itselläni on taaksepäin kallistunut kohtu ja vatsanalueella rasvaa), mutta mikäs sitä huvikseen kokeilla. En kuitenkaan ota asiasta mitään stressiä, joten ei ole mitään "menetettävääkään". Vatsa tuntuu nyt jo niin valtavalta, että tekee mieli testata.

2 kommenttia:

  1. Meillä onneksi mies pystyy irtoamaan töistä melkein milloin vain, mutta toki tunnit joutuu tekemään takaisin. Olettaisin ainakin, että raskauskäynnit on palkallisia vain naisille, pitääkin selvittää... Harmi kyllä, jos et saa ketään sinne mukaan, on varmasti jännittävä tilanne muutenkin.

    Mä sain eilen dopplerin ja testasin tietysti, mutta kumma kun ei viikolla 7+3 kuulunut mitään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin varmaan vielä yritetään, jospa mies voisi tehdä samalla tavalla. Harmittavasti tulee työhönpaluu just tässä toukokuussa, niin sitten olisi tämäkin heti alkuun D: Mutta enköhän mä yksinkin selviä, pakko se kai on :D

      Mä sain nyt tänään kuulumaan, rv 9+3 :D Teen pian postauksen, jossa annan vinkit siihen, miten sain kuulumaan. Tosin noin aikaisin varmaan mahdotonta vielä, mutta muutaman viikon päästä jo!

      Poista