2019/04/16

Ekoja ostoksia vauvalle sekä kuulumisia

Vielä en ole vauvalle suuremmin uskaltanut mitään ostella, mutta nyt varhaisultran jälkeen joitain vaatteita. Tosin yhden ihanan Mainion bodyn menin tilaamaan jo ennen kuin tiesin olevani raskaana, koska rakastan Mainion kuoseja eniten.

Olin tänään kiertelemässä livekirpparilla, kun löysin Molon (tätä vaatemerkki-nimeä tuli alkuun ihmeteltyä) välikausihaalarin koossa 68 ja vain viidellä eurolla! Todella kaunis ja aivan kuin uusi kunnoltaan. Jollain ollut todellakin reilut kirrppishinnat! Tiuhtilla on sitten valmiiksi keväthaalari. Toinen löytö oli noi popin punaiset housut koossa 56. Niin pienet, että näyttivät shortseilta. Lisäksi köysin muutamalla eurolla esikoiselle sadetakin ja kaksi pitkähihaista.

Olen ollut esikoisen kanssa todella kova kierrättämään ja ostan lähes kaikki vaatteet käytettynä. Etsimällä löytää välillä todella hyväkuntoisia, ehjiä, siistejä ja edullisia lastenvaatteita. Kierrätys on myös ekologista ja järkevää ja suosin sitä omissa hankinnoissani myös. Itse olen säästänyt kaikki esikoisen lelut ja tavarat, koska aion hyödyntää niitä myös kuopuksella. Toki ostan kuopukselle myös osan uutena (sis. myös käytetyt vaatteet) ja jos kuopus olisikin tyttö, niin varmaan vähän enemmänkin, mutta kuitenkin pyrin hyödyntämään paljon esikoisen pieneksi jääneitä vaatteita ja tavaroita. Lopulta kuopuksen kasvaessa myyn vaatteita kirpputorilla eteenpäin tai mahdollisuuksien mukaan annan tutuille, jos heillä on pieniä lapsia sillä hetkellä. Olen itsekin saanut paljon ilmaiseksi leluja ja vaatteita ja haluan itsekin tehdä hyvää tekemällä samoin.

Sitten niihin kuulumisiin. Viime viikolla miehen isä kävi meille vaimonsa kanssa, joten kerroimme heille raskaudesta. He ottivat asian vastaan hyvin, mutta neutraalisti. Ei enää samanlaista hypetystä keneltäkään kuin esikoisen aikaan. Mies kertoi raskaudesta myös omalle äidilleen, joka myös onnitteli, mutta oli edelliskertaa rauhallisempi. Toinen raskaus ei ehkä ole ihmisille enää niin iso yllätys kuin esimmäinen?

Isäni on hoitanut sen, että hänen puolen sukunsa tietää asiasta ja äidinäiti sitten varmaan sen toisen puolen suvusta... Sukulaiset siis tietävät nyt, mutta muut saavat odottaa tietoa vielä nt-ultraan saakka.

Minulla on ensimmäinen neuvola-aika tulevana torstaina. Tuntuu, että vasta olin esikoisen vauvaneuvoloissa, joten ei mitenkään jännitä. Rutiinilla sinne vain ja varmaan aika nopeasti ulos ovesta. Toivottavasti on mukava terveydenhoitaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti