2019/05/23

Mitä vauvalta vielä puuttuu?

Mitäpä meidän vauvalta vielä puuttuu? Paljon on säästössä esikoiseltamme (kuten sitterit, kantoreppu, vaatteita, pinnasänky, leikkimatto, itkuhälytin, tuttipullon lämmitin sekä sterilisointilaite jne).

Olen kuitenkin miettinyt listaa asioista, joita aion vauvalle vielä hankkia.


Tuplarattaat. Budejttimme ei todellakaan ole ostosten suhteen suuri, koska olen itse opiskelija ja mies ei myöskään tienaa mitään jättisuurta palkkaa. Olen miettinyt näiden ostoa käytettynä. Muutamalla ystävälläni olisi myös tuplikset tulossa myyntiin pian. Näihin aion käyttää maksimissaan 450 euroa.

Turvakaukalo. En silloin esikoista odottaessa kamalasti mistään mitään ymmärtänyt ja häneltä jäänyt turvakaukalo ei ole mikään kovin hääppönen... Tarkoitus olisi ostaa siis uusi ja parempi. Ehkä tupliksiin yhteen sopiva, mutta ei välttämättä. Meillä ei ole omaa autoa, joten tämä tulee todella satunnaiseen käyttöön. Hintaa maksimissaan 150 euroa.

Kaukalopussi. Vauva on niin pieni vielä talvella, vastasyntynyt, että tarvitsemme kaukaloonkin toppapussia. Saatan ostaa tämänkin käytettynä ja maksimissaan 30 euroa.

Tuttipulloja. Ostamme saman setin kuin esikoisellemme aikoinaan, eli aventin aloituspakkauksen. Tämä oli tosi hyvä. Hintaa noin 35 euroa.

Whisbear. Ystäväni hyvin kehuma unilelu, jonka avulla saa kuulemma aina vauvansa nukkumaan. Sanoo tätä "pakko-ostokseksi". Hintaa tällä on noin 69 euroa uutena, mutta tämän todennäköisesti toivomme sukulaisiltamme sitten vauvalahjaksi.

Oma amme. Haluamme vauvalle ja esikoiselle omat ammeet, joten tämäkin ostoslistalla. Hinta 10 euroa about.

Lisäksi aion sitten äitiysavustuksella ostaa ainakin kylpymittarin, kylpypyyhkeen, tutteja, tuttinauhan, raapimisenestotumppuja, toppa-asun, pipon, töppöset, villahaalarin ja muuta pientä tarpeellista. Näistäkin osan etsin käytettynä. Kokoan sellaisen ns. "oman äitiyspakkauksen" vauvalle. Vaipat, vaatteet ja muut perustarpeet hankin myös ajallaan. Unipesä ja uusi päälikangas sitteriin ovat myös vielä harkinnassa.

Tähän mennessä olen ostanut lähinnä vaatteita, kaksi eri kokoista swaddle up -unikapaloa sekä kaksi samaa vauvakirjaa, jotka esikoisellakin on. Kuvailen tähän astiset ostokset heti, kunhan viimeisetkin tilamaani asiat saapuvat.

Ps. Laskin, että noihin meidän varsinaisiin hankittaviin menisin noin 700 euroa yhteensä. Se on kyllä melkoinen summa, mutta onneksi ollaan ehditty keräämään vähän säästöjä varalle.

2 kommenttia:

  1. Meillä on myös tulossa vauva noin 5 kuukauden päästä ja pitäisi ruveta hommaamaan kaiken näköistä tavaraa hänelle. Yllättävää miten paljon kaikkea tarvitsee itkuhälyttimestä, tuttipulloihin ja vaatteisiin. Kiitos hyvästä listasta kaikkea, mitä olet itse ajatellut hankkia, tässä on monta asiaa, mitä en itse ole ajatellutkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi ♥ Yllättävän paljon sitä kyllä keksiikin ostettavaa, kun vauvasta kyse ! :D

      Poista