2019/05/14

Sokerirasitus ja nt-ultra, rv 12+1

Olin onneksi saanut mummini hoitamaan esikoistani täksi päiväksi, joten pääsin jo aamulla lähtemään sokerirasituskokeeseen. Aluksi hoitaja otti pullon verta ja join sen inhottavan ällöttävän sokerijuoman (maistuu sulatetulta sokerilta, jossa vähän vadelman makua), joka onneksi oli sentään kylmää. Menin sen jälkeen tunniksi istumaan ja katsomaan yle areenasta dokumenttia. Tunnin jälkeen pyydettiin taas pistettäväksi, mutta tällä kertaa piikki todellakin sattui ja tuntui paksulta. Sattui vielä jonkun aikaan, kun istuin odotustilassa sen jälkeen. Vielä tunnin päästä pistettiin kerran, jonka jälkeen pääsin vihdoin poistumaan labratorion tiloista.

Minulla alkoi olla aika kova nälkä, joten ryntäsin suoraa päätä syömään läheiseen ravintolaan. Kiersin vielä kirpputorin ja pari vaatekauppaa, kunnes lähdin junalla kohti keskustaa. Näimme keskustassa puolisoni kanssa ja lähdimme suoraan kävelemään ultrapaikalle.

Join odotustilassa mehua, jotta vauva liikkuisi ultrauksen aikana vähän ja ultraaja saisi mitat otettua. Meidät kutsuttiin lähes samantien sisälle huoneeseen.

Ultraaja alkoi ultraamaan alavatsaani ja samalla katsoimme puolisoni kanssa ylhäällä ovelaa ruutua, jonne vauvamme ilmestyikin samantien. Kaikki näytti olevan hyvin ja niskaturvotus oli vain 1,3 mm. Vauva makoili selälleen lähes koko ajan ja pomppi hassusti ilmaan kuin hikan aikaan saamana. Kyse oli kuitenkin siitä, että vauva on vielä niin kehittymätön hermostoltaan, että se on enemmän sellaista tahdostomatonta liikehdintää. Hän myös puhui paljon, kuinka vauva näytteli nenäluutaan useaan otteeseen.


Aivan toisin kuin esikoisemme, hän lähinnä möllötteli, vähän availi suutaan ja heilutti käsiään. Ultralaitteen töytäisemänä toki vähän pyörähteli ympäriinsä, mutta ei muuta. Esikoisemme sen sijaan veti kuperkeikkoja, oli rukoiluasennossa eikä oikeastaan maannut selällään lainkaan. Kaksi erilaista ultrauskertaa siis.

Jotenkin aloin heti ajattelemaan ultrassa kasvojen perusteella, että saattaisi olla tyttö, mutta se oli vain outo tunne, mikä minulle tuli. Lähetin myös ystävälleni ultrakuvat ja hän sanoi nähneensä kuvassa nubin, jonka mukaan veikkaisi tyttöä. En itse uskalla vielä uskoa mihinkään. Katsotaan uudestaan seuraavassa ultrassa, 10.6. 

Sain muuten heti jo tietää sokerirasituksen tulokset ja ne olivat ok. Miten helpottavaa, koska viime raskaudessahan minulla todettiin radi. Ja miten helpottavaa olikaan kertoa raskaudesta nyt muillekin! Ei tarvitse enää salailla ja peitellä vatsaa.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että kaikki oli hyvin! Itsellä kumpikin vielä edessä.. Pakko kysyä myös, että mikä on "nubin"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä ihana tietää! "Kuten aiemmin mainittiin, sekä poikien että tyttöjen sikiöillä on sukuelinten tuberkuliini alkuvaiheessa kehitysvaiheessa. Tätä sukuelinten tuberkuliinia kutsutaan nubiksi. Noin yhdeksän viikkoa raskauden jälkeen pojan poika ja tyttö näyttävät lähes identtisiltä, ​​mutta pienellä erolla. Koska sukupuolielimet näyttävät samanlaisilta, ja siksi, että noppi antaa pienen peniksen ulkonäön, ultraäänitutkimus ei pysty määrittämään, onko sinulla poika tai tyttö." Tuossa pieni selitys nubista ja pojilla se nub osoittaa enemmän ylös päin kuin tytöillä :D Netistä kun hakee nub ultrasound -haulla, niin löytää myös kuvia. Itse laitoin tänään kuvan myös ulkomaisille nub -ryhmille ja sai niissäkin tyttöveikkauksia vain. Jännittävää!

      Poista