2019/05/28

Toinen neuvolakäynti, rv 14+1

Tänään oli toinen neuvolakäynti. Aluksi ajattelin, että minun on otettava esikoinen käynnille mukaan, mutta mummi oli meillä kylässä, joten pääsin itsekseni. En todellakaan tiedä, miten hän viihtyisi ottaessani pissanäytettä, mittaessani verenpainetta ja muutenkin käynnin ajan, kun juttelemme melko kauan ja katsomme sydänäänet.

Pissanäyte oli ok, paino oli noussut ehkä sadalla grammalla ja verenpaine oli myös hyvä.

Tällä kertaa hoitajalla oli opiskelija mukana. Kävimme läpi minun ja mieheni täyttämää voimavara-kaavaketta. Kerroin myös kokemastani koulukiusaamisesta, joka on vaikuttanut minuun kovasti. Muuten lapsuuteni oli kaikin puolin hyvä ja onnellinen. Lisäksi pyysin, että saisin myöhemmin lähetteen pelkopolille aikaisemman synnytyskokemukseni vuoksi.

Opiskelija katsoi vauvan sydänäänet, jotka löytyivät suhteellisen pian keskeltä alavatsaa. Syke oli noin 156-158 eli hieman aiempaa nopeampi.

Ostimme eilen käytettynä aivan ihanat tuplarattaat ja tänään löysin käytettynä edullisesti etsimäni wishbearin. Isoimmat hankinnat alkaa olla valmiina. Huojentunut olo. Kuvailen myöhemmin sitten hankkimiani asioita, kunhan olen ensin saanut kaikki tilaamani paketit.

Ultraan ei ole enää kuin noin vähän päälle 1,5 viikkoa. Jännittävää!

2 kommenttia:

  1. Onpa jännä miten eri paikoissa neuvolat ovat.meillä eka neuvola ennen nt-ultraa, seuraava rv 15 ja sitten vasta 24, jolloin meillä tehdään tuo voimavarakysely. Itse kyllä kovon olisin kaivannut tähän väliinkin yhtä aikaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, meillä sitten samat ajat sun kanssa. Mullaki oli yks ennen nt-ultraa ja yks nyt rv 15. Seuraava aika menee mökkireissun takia vissiin viikolle 25 :D Esikoisen kanssa taisi olla muutama aika enemmän.

      Poista